tiistai 2. helmikuuta 2010

Hola a todos!

No niin, pari päivää saapumisesta on nyt kulunut, ilmoittautuminen yliopistoon hoidettu ja kielikurssi aloitettu. Siinä päällimmäisiä asioita. Tänään oli toinen kerta kurssilla español como lengua extranjera - espanja vieraana kielenä. Taso on juuri oikea, suurimman osa asioista olen käynyt suomessa läpi, mutta kertaaminen ei ole pahasta. Uutta sanastoa tulee paljon, ja erityisesti sanontoja. Kurssilla on yhdeksän opiskelijaa, algeriasta, italiasta, taiwanista, kiinasta, hollannista ja suomesta yksi mun lisäksi. Kiinalaiset kaksi tyttöä, eivät tiedä eurooppalaisesta kulttuurista juuri mitään, ihmettelivät mitä on olut ja sitä, että syödäänkö täällä oikeasti naudanlihaa. Opettajat ovat mukavia, heitä on siis kaksi, Isabél ja Inés. Kumpikaan ei juurikaan puhu englantia, mutta he puhuvat espanjaa niin selkeästi ja havainnollistaen, ettei väärinymmärryksen vaaraa juurikaan ole.

Asuntolan ruokia on nyt maisteltu ensimmäisiä kertoja, aamupala on tavanomainen, paahtoleipää/patonkia, marmeladia, kahvia, tuoremehua tai kaakaota. Ihan ok kuitenkin.
Lounaalla oli lihapullien oloista lihaa, linssikeittoa, ranskalaisia, ja tortilla española, eli perunoita, herneitä, paprikaa, kananmunaa ja sipulia paistettuna muutaman sentin paksuiseksi lätyksi. Illalla käytiin samalla kielikurssilla olevan Jarmon kanssa syömässä tapaksia, otin paellaa, lihapullia ja miekkakalaa. Oli erittäin maukasta ja edullista. Miekkakala maistuu hyvin pitkälti merilohelta.

Vasen nilkka on vähän hellänä, varmaan paljosta kävelemisestä ja siitä kun on raahannu läppäriä joka paikkaan mukana. Täytynee pistäytyä apteekissa hakemassa jotain voltarenin tyyppistä urheilugeeliä. Viime yö oli aika viileä, ja nukuinkin pipo päässä :D Tulevat päivät ja yöt vaikuttavat lämpimämmiltä.

Jypin edesottamuksia olen seurannut nettiradiosta ja urhotv:n streamiä katsellen Tänään olis taas peli.
Golfkentälle aattelin suunnata taas loppuviikosta, ehkä torstaina, ja sitten viikonloppuna kun on kokopäivä aikaa. Ekan kerran siellä käydessäni tapasin paikallisen Pron, hän oli britti ja innostui aika paljon kun kuuli et olen täällä 5 kuukautta. Menemme pelaamaan yhdessä jossain vaiheessa. Harjoitus alueet olivat ihan hyvät, harkkagriinikin oli nopea ja pehmeä. Rangepallot sais olla parempia, ovat samaa tasoa kuin killerin hallissa.

Sellasta, nyt käyn asuntolassa syömässä ja sit teen espanjan läksyt. Hasta luego!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti