torstai 4. helmikuuta 2010

Kieli haltuun

Huomenna on ensimmäinen viikko takana kielikurssia, ja reissua yleensäkin. Asiat kursilla ovat olleet tuttuja, mutta uuden sanaston kanssa pitää olla hereillä. Aamulla kävin hoitamassa kurssiasiat kuntoon koordinaattorin kanssa. Carlos puhui hyvää englantia ja oli ihan asiallinen. Sitten kävin tiedekuntani (Escuela superior de ingeniería) toimistossa, ja sieltä sanottiin yksinkertaisesti, että "está bien, ready to study".  Laittelin myös kurssien professoreille lyhyet mailit, kyselin mm. milloin ja missä kurssit alkaa. Kaikkea muuta tietoa löytyy kyllä, mutta ei alkamisajankohtia. Edes natiivi kämppikseni ei löytänyt tätä aika tärkeää tietoa. Tiedossa on kuitenkin ensi viikon lopulla alkava kahden viikon loma karnevaalien muodossa, silloin opetusta ei ole missään.

Ruoat ovat ollet edelleen hyviä, puolen tunnin päästä alkaa päivällinen. Eli aika myöhään näin suomalaisittain, puoli yhdeksältä. Muutenkin ruokailuajankohdat ovat päinvastaisia kuin suomessa. Aamupala klo 7-10, mutta hyvin kevyt sellainen, leipä tai kaksi, päälle voita tai marmeladia, ja kahvi /kaakao. Ei juustoa, salaattia, kinkkua tai mitään sellaista. Seuraavan kerran syödään siinä 11-13 maissa, silloin bocadilloja (täytetty patonki) tai jotain pientä suolaista. Lounas alkaa klo 14 eteenpäin klo 16 saakka. Ja päivällinen siis 20.30-22. Tänään oli lounaalla paella marisco, eli paellaa, jossa simpukoita, katkarapuja, kalaa, oli huippuhyvää. Paellan lisäksi paistettua kanaa.

2 kommenttia:

  1. Kari: Tyyny ja peitto näkyvät löytyneen. Kuvien 27 ja 28 kohteilla melkoinen ikäero jos kyse samasta puusta kuin http://www.youtube.com/watch?v=Ac7UWvmqaIw Tour of Cadiz, Spain pätkässä. Lautaselle tarjolla oleva kala- ja äyriäislajisto taitaa olla aikalailla toista luokkaa kuin Jkl:n torilla ?

    VastaaPoista
  2. Kyllähän nämä merenelävät ovat todella hyviä, myös erilaiset patongit, montaditokset maistuvat, niihin saa melkein mitä täytteitä tahansa.

    VastaaPoista