perjantai 12. helmikuuta 2010

¡Carnaval!

Tänään se alkaa. Maailman suurin karnevaali, heti Brasilian sambakarnevaalien jälkeen. Valmistelut ovat näkyneet katukuvassa jo jonkin aikaa. Erilaisia esiintymislavoja ja valaistuksia on pystytetty ympäri kaupunkia.
Illalla ihmiset pukeutuvat valeasuihin, disfraz:in. Tänään loppui sopivasti kielikurssi, ja alkoi kahden viikon loma.
Kurssi päättyi kahden tunnin mittaiseen tenttiin, joka vastasi suurinpiirtein Suomessa käymääni 3. kurssin tenttiä.

Asuntolan ihmiset ovat ihan täpinöissään karnevaalien alkamisesta, minusta tuntuu etten ymmärrä vielä miten suuri tapahtuma tämä tulee olemaan. Olen koettanut verrata tätä mielessäni Jyväskylän ralliviikonloppuun, mutta saapas nähdä mitä todellisuudessa karnevaali tarjoaa. Karnevaali kestää 10 päivää, ja joka ilta on kulkueita, jotka kulkevat tanssien ja laulaen ympäri kaupunkia. Matkaopas Lonely Planet kertoo tapahtumasta seuraavaa:

"The fun, abetted by huge quantities of alcohol, is irresistible. Costumed groups named murgas tour the city on foot or on floats, dancing, singing satirical ditties or performing sketches".

Opas suositteleekin pitämään vahvapohjaisia jalkineita, sillä kadut tulevat olemaa täynnä lasinsirpaleita.
Sää ei ensimmäisiä karnevaalipäiviä suosi. Luvassa on noin 15 astetta, sateita ja myös pieni ukkosen vaara.
Suomalaisia vaihto-oppilaita tulee monista muista kaupungeista Cádiziin karnevaalien ajaksi.
Suunnitelmissa on myös pelata golfia mahdollisimman paljon karnevaalien aikana, koska opintoja ei ole.

Hasta luego,

ja legendaarisen Sash! -bändin laulun sanoin: ¡Es muy importante baila adelante!

keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Ihmettelyä

Sateinen sää on nyt jatkunut toista päivää, en ole golfaamaan viitsinyt lähteä. Pientä flunssan poikasta pukkaa myös, mutta luulisin sen viikonloppuun mennessä talttuvan. Katukuvassa näkyy karnevaalien valmistelu. Aukioille rakennetaan esiintymislavoja, ja karnevaalipukujen kauppa käy kuumana. Minulle tarttui kaupasta mukaan piispan asu, ryyditettynä paholaisen atraimella, saas nähdä mitä muut ovat keksineet. Laitan kuvia meiningistä tuonnempana.

Kielikurssilla ollaan porukalla ihmetelty maailman kulttuurieroja. Ryhmässä on siis kaksi kiinalaista tyttöä, jotka eivät tunnu ymmärtävän maailmanmenosta juurikaan mitään. Pientä kertausta tapahtuneesta: Söivät toissapäivänä uutta ihmeellistä ruokaa, joka keitettiin. Se paljastui makaroniksi myöhemmin kurssilla. Oluesta kuulivat kurssilla myös ensimmäistä kertaa, sekä siitä että tällä euroopassa on tapana syödä naudanlihaa. Eilen kysyivät, että mitä on se punainen kastike jota syödään ranskalaisten kanssa. Selvitimme sitten porukalla ketsupin heille. Homma huipentui tänään, kun olimme opiskelemassa espanjan futuuria, espanjaksi futuro imperfekto. Tehtävänä oli miettiä asioita, jotka tulevat muuttumaan maailmassa seuraavan 50 vuoden aikana. Kiinalaiset olivat vahvasti sitä mieltä, että 50 vuoden kuluttua kaikki maat ovat onnellisia kommunistimaita, kaikilla on sama kieli ja jossa mikään ei maksa kenellekään mitään. Hyvin on ilmeisesti oppi mennyt kotona perille.

Sellaista. Kelit kyllä muuttuvat täällä rajusti. Töissa yöllä salamoi, aamulla satoi vettä, iltapäivällä paistoi aurinko, ja nyt taas sataa vettä. No, luulenpa kuitenkin, että näitä viileitä kelejäkin tulee jossain vaiheessa kaipaamaan, kunhan kevät tässä etenee. Tai nyt on oikeastaan vielä talvi, ainakin espanjan professorin mukaan. Kevät on maaliskuussa, ja kesä alkaa sitten huhti-toukokuussa. Nähtävyyksiä en ole kauheasti kerennyt katselemaan, jonkun verran olen kierrellyt tuolla vanhimmassa kaupungin osassa, Barrio Del Populossa.

Palataan, Hasta luego!

maanantai 8. helmikuuta 2010

Ese Cádiz, Olé!

Näin huudettin sunnuntaina iltapäivällä Estadio De Ramon Carranza- jalkapallostadionilla, oltiin porukalla katsomassa toiseksi ylimmän sarjatason ottelua Cádiz - Levante. Ottelu oli varsin tapahtumarikas, n. 10 keltaista korttia ja 2 punaista, vierasjoukkue keräsi molemmat punaiset ja n. 7 keltaisista, silti peli päättyi Levanten voittoon 4-2. Porukkaa oli katsomassa n. 8000.Tunnelma oli suurinpiirtein samanlainen kuin Jypin playoff peleissä, varsin hyvä siis. Suomessa ei ehkä tuomareita uhkailla kuitenkaan niin paljoa kuin täällä. Olimme fanikatsomossa, halvimmat liput maksoivat 18 euroa, hieman tyyristä siis. Turkkilainen vaihto-opiskelija ystävämme Oktay on menossa 18.2  katsomaan Madridiin UEFA-cupin huippuottelua, Atlético Madrid (ESP) - Galatasaray (TUR), liput maksaisivat vain 20e, joten lähden aika varmasti mukaan.

Karnevaalit alkavat siis tulevana torstaina. Meininki on todennäköisesti astetta kovempi kuin Jyväskylässä ralliviikonloppuna, ja kestää 10 päivää. Sen aikana ei ole mitään opetusta yliopistolla. Tapana on pukeutua johonkin hauskaan asuun, tänään pitäisi lähteä ostamaan sellaista. en kyllä yhtään tiedä mikä asun aiheena vois olla, paikalliset ehdottivat viikinkiä, mutta sitten mua ehkä luultaisiin norjalaiseksi :).

Varsinainen koulunkäynti alkaa 22. helmikuuta, karnevaalien jälkeen.
Karnevaalien aikana käyn päivisin golfaamassa melko paljon, iltaisin on ohjelmassa jalkapalloa, ja muuta yöelämää. Eilen aamulla kävin pelaamassa Villa Nuevan kentällä, peliseurana oli 52v. Enrique, pelasi 23 tasoituksella. Tunsi hyvin kentän, ja antoi hyviä vinkkejä. Kerkesin pelaamaan vain 13 reikää, koska oli kiire sinne jalkapallo-otteluun. Ihme kyllä lyönti alkoi toimia tosi hyvin parin reiän jälkeen, 1. reiälle tupla, 2. bogi, 3. bogi ja loput PARiin! Kahdella par 5:lla olin griinin tuntumassa kahdella, mutta lähipeli on tuskaisen vaikeaa, kun tatsi on vielä hieman kadoksissa. Kokonaisuudessaan kenttä vaikuttaa erittain hyvältä. Griinit nopeita ja pehmeitä, muutama tosi kinkkinen reikä, vaatii melkeinpä enemmän taktiikan osaamista kuin itse svingin.
Klubilla on peruspalvelut kunnossa, ihan ok ravintola, terassi, siisti pukuhuone ja pieni proshop. Niin ja irlantilainen Pro, joka lupasi lähtee pelaamaankin.

Tällä hetkellä odottelen pyykkien peseytymistä. Kielikurssilta tulin 14.30, kävin syömässä tässä asuntolalla, ruokana oli perunaa, kalaa, naudan ulkofilettä, tietysti ranskalaisia ja jotain keittoa.
Eilen käytiin syömässä Restaurante San Francisco Uno:ssa, ei ollut mitään käryä mitä söin, jotain friteerattuja mereneläviä. Tänään selvisi sitten kielikurssilla, että kalmaria, mustekalaa, jättikatkarapuja ainakin, ihan hyviä olivat, vaikka jotain olisi ehkä jäänyt ottamatta jos olisin ensin tiennyt mitä mikäkin on. Kuitenkin, hyvä näin päin. Kuulemma huikean suosittua ruokaa paikallisten keskuudessa.