torstai 20. toukokuuta 2010

Espanjan opiskelut päätökseen

Espanjan opiskelut on saatu tältä keväältä päätökseen. Torstaina oli kirjallinen ja suullinen tentti, josta selviydyin mielestäni hyvin. Tuloksia saa odotella vielä parisen viikkoa. Englannin opiskelua on vielä jäljellä pari kertaa, pitäen sisällä lyhyen powerpoint-esityksen ja tentin. Vähiin käy siis ennen kuin loppuu.

Huomenna onkin lähtö poikaporukalla pienelle kevätretkelle Barbaten alueelle, joka sijaitsee Cádizista itään rannikolla. Matkassa on mukana Jarmo (FIN), Bob (NL) ja Giannis (GR). Luvassa on ainakin suuri luonnonpuisto, hiekkadyynejä ja aurinkoa. Auto on varattu vuokraamosta, ja reissu starttaa huomenna perjantaina klo 9.30. Takaisin tullaan maanantaiaamuna 11.00 mennessä.
Mukava karistaa Cádizin tomut pieneksi hetkeksi jaloista, ja nähdä taas uusi pala Espanjaa.
Kameran akku onkin juuri sopivasti latautunut, joten nyt yöpuulle ja huomenna virkeänä reissuun, Ádios!

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Feria de Puerto de Santa Maria

Eilen vietimme päivän lähikaupungin Feriassa. Kyseessä oli lähes identtinen tapahtuma Jerezin Feriaan verrattuna. Oli nakkikojut, uuniperunat, kebabit, flamencoteltat, hevosrattaat ja tivoli. Kaikki samat elementit siis kuin Jerezissä. Ainut ero oli, että joissakin teltoissa piti ostaa lippuja, jotta pystyy ostamaan siellä myytäviä virvokkeita, välipalaa tai menun. Matka ei ollut Cádizista pitkä, katamaraanilla lahden yli 25 minuuttia ja sitten lyhyt bussimatka Feria-alueelle, joka sijaitsi noin 3 kilometriä kaupungin ulkopuolella. Feriaa varten oli toimivat bussiyhteydet, jotka liikennöivät tiheästi alueen ja keskustan väliä. Erilaisia tapahtumatelttoja oli parisataa, jotka täyttyivät iltaa kohti mentäessä. Pukuloistoa oli taas yllikyllin. Luulisi, että puvut maksaisivat paljon, mutta näin ei kuitenkaan ole asian laita, suurimmillaan puvusta voi joutua pulittamaan vain pari-kolmekymmentä euroa.

Tänään kun pyykinpesukone on rullaillut loppuun, kähden käymään golfkentällä. Keli on hyvä, ei kuitenkaan niin lämmintä kuin tällähetkellä Suomessa! Pilvetön sininen taivas, elikkäs espanjaksi despejado. +23 astetta lupailee ja ei pitäisi tuulla tänään paljoa. Illalla sitten ratkeaa tämän vuoden jalkapallon Espanjan mestari, joka on suurella todennäköisyydellä Barcelona. Real Madridilla on kuitenkin vielä voittaessaan, ja Barcelonan sortuessa samaan aikaan pistemenetyksiin mahdollisuus korjata potti.