torstai 4. maaliskuuta 2010

Arjen kiemuroita

Kävin tänään koulussa, ohjelmassa oli parituntinen pätkä englanninharjoituksia kielistudiossa. Aika helponoloista oli ja professori ilmoittikin että minun ei tarvitse tulla enää harjoituksiin jos en välttämättä halua, koska osaan jo yläasteen englannintuntien perusteella ko. asiat. (Kiitokset tästä Liisalle Norssiin!) Teorialuento on tänään illalla klo 19-21, se on varmasti hyödyllisempää ajanvietettä.

Asuntolan touhuihin alkaa mennä vähän hermot. Iltaisin riittää meteliä ja tupakansavu leijailee sisällä. Muutaman päivän kerkesin etsiä asuntoa, ja sattumalta asia tuli puheeksi suomalaisen vaihtaritytön kanssa. Selvisi että heidän luonaan on yksi huone vapaana (Asunnossa on yht. 4 huonetta), ja kävinkin jo katsomassa paikan ja tapasin vuokraemännän. Talo vaikutti rauhalliselta, huone siistiltä ja on vieläpä edullinen verrattuna asuntolaan. Sijaintini pysyy lähes ennallaan, sillä uusi majapaikka sijaitsee rauta 3:n päässä tästä. Seuraavaksi vuorossa on vuokrasopimuksen teko, mahdollisesti jo tänään illalla. Siispä asuntolan tomut vaihtunevat loppukuusta, jos nyt ei mitään ihmeitä tapahdu. Täytyy olla tähän erittäin tyytyväinen! Saapahan sitten itse laitella ruokaa ja syödä silloin kun itselle sopii, ai että mitä mukavuuksia :). Niin ja saa toki myös siivota itse.

Huomenna suuntaan kahdeksi päiväksi Córdobaan, joka on 325 000 asukkaan kaupunki Andalusian pohjoisosassa, 250km päässä Cádizista. ESN- erasmus student network järjestää sinne matkan vaihto-opiskelijoille. Aluksi minun ei pitänyt lähteä reissuun, mutta viikonlopun sää Cádizissa estää golfin peluun, ja sairastumistapauksen vuoksi paikka lähtöön aukesi yllättäen. Joten ei muuta kun reissuun.

Täytyneekin laittaa kameran akku lataukseen jotta saa otettua taas kuvia. Eilen laitoin muuten lisää kuvia tuonne verkkoalbumiin, sinne pääsee edelleen klikkaamalla vasemmalla olevaa photostreamia tai vaihtoehtoisesti TÄSTÄ. Sellaista, tämä lähetys päättyy nyt, täältä tähän!

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Hyvää maaliskuuta!

Maaliskuu on käynnissä ja olympialaiset on taputeltu. Arvaukseni neljästä mitalista oli hyvinkin lähellä toteutua, (oikea määrä 5) ainoastaan naisten kiekkopronssia en ollut ottanut laskelmissani huomioon. Täällä ei ole talvikisoista kauheasti perustettu. Tärkeämpää on liga BBVA:n eli espanjan jalkapallon pääsarjan seuraaminen. Tänään oli Día de Andalucía, yleinen juhlapäivä.Virastot, koulut ja kaupat -mukaan lukien asuntolan ruokala, ovat olleet kiinni. Jostain onnistuin hankkimaan pienen flunssan, mutta se ei ole toistaiseksi aiheuttanut päiväohjelmaan muutoksia. Tänään vietin mukavan aurinkoista päivää rannalla lukien lehtiä. Ensimmäistä kertaa tarvittiin myös aurinkorasvaa. lämpöä oli varjossa +18 astetta,  UV-indeksi oli iltapäivällä 6 ja tuulta ei juuri ollut ollenkaan, n. 1 m/s.

Polkupyörän etsintä jatkuu, tarvitsisin siis sellaisen kulkemiseen golfkentän ja bussipysäkin välillä. Pari päivää sitten tapasin Jyväskylässä opiskelleen espanjalaisen. Carlos opiskeli Jyväskylässä viime keväänä, ja muisti varsin hyvin Jypin mestaruusjuhlat! Huomenissa on ohjelmassa yksi luento sekä muutama juokseva asia, kuten postimerkkien ostaminen. Postimerkkejä on todella harvassa liikkeessä, olisinko n. 7-8:sta käynyt jo kysymässä.

Kuun lopussa koittaakin jo pääsiäisviikko. 25.-28.3 pelataan Málagan Parador-golfkentällä Open de Andalucía, euroopan tourin osakilpailu. Lähden paikanpäälle melko varmasti. Mikko Ilonen ei näillä näkymin ole osallistumassa, mutta Antti Ahokas on jonotuslistalla odottamassa mahdollista pääsyä mukaan kisoihin.
Pääsyliput ovat hinnaltaan 10€/päivä. Johtotähtinä kisassa ovat mm. Lawrie, Montgomerie, Olazábal, Jiménez, Howell ja Fasth. Mukana on myös ET:n pitkälyöntisiin kuuluva Daniel Vancsik.
 Pääsiäisen jälkeen odottelenkin jo ensimmäsiä vieraita saapuvaksi Suomesta.