torstai 18. helmikuuta 2010

Madrid-pääkaupungin vilinää

muutaman päivän reissu Madridiin on loppusuoralla. Keskiviikkoaamuna Ryanair, tuttavallisemmin Rynski, lennätti sujuvasti Jerezistä Madridiin. Hostelworld.comista tsekattu Cat's Hostel, osoitttautui arvioiden veroiseksi. 2h-huone maksoi 18e/hlö, huone oli siisti ja rakennus historiallinen, 1700-luvulla rakennettu. Kuninkaanlinna, Kansalliskirjasto, Plaza Mayor ja Parque de Retiro olivat vaikuttavia nähtävyyksiä. Koetan kirjoittaa tätä tekstiä kännykällä, lounaspaikan wlan-yhteyden avulla, ihan hyvin pitäisi toimia. Illalla on ohjelmassa UEFA cupin ottelu Atletico Madrid - Galatasaray, jonka jälkeen bussillla kohti Cadizia.

Hasta luego!

tiistai 16. helmikuuta 2010

Videoita

maanantai 15. helmikuuta 2010

Vamos!

Karnevaaliviikonloppu on nyt takana, ja meininki oli melko hurja. Homma alkoi toden teolla lauantai-iltana, kun teatterilla (Gran Teatro Falla) saatiin voittaja-esiintyjäryhmä selville. Porukkaa alkoi valua tähän Plaza de la Catedralille kiitettäviä määriä. Itse ajattelin, että ennenkuin vetäisen karnevaaliasun niskaan, käyn hakemassa pientä purtavaa lähigrilliltä, joka on noin 75m asuntolan ovelta. Matka ihmismassassa kesti noin. 25 min suuntaansa. Kellon lyödessä kohti kymmentä, siirryimme vaihtariporukalla Plaza San Antoniolle, jossa bileet käynnistyivät toden teolla. Homma muistutti todella paljon Jypin viimekeväisiä mestaruusjuhlia, jossa Aren aukiolle oli pakkaantunut n. 10 000 ihmistä. Aamuyöstä asuntolalle siirtyessäni huomasin, että katukivetystä oli mahdoton nähdä, kaikkialla oli pulloja, muovipusseja ja muuta roskaa. Pullojen päällä käveleminen on muuten kohtuullisen hankalaa ainakin pidemmillä matkoja :).

No, muutaman tunnin unten jälkeen menin katsomaan asuntolan ovelta, että mitäs meteliä täältä oikein kuuluu.
Totesin että homma jatkuu, ei muuta kun karnevaaliasu ylle ja menoksi. Kaikki kynnelle kykenevät olivat pukeutuneet karnevaaleja varten, ihan pienistä lapsista lähtien aina mummoihin ja pappoihin saakka.
Kaupungilla oli paljon erilaisia esiintyjäryhmiä, ja osa kulki hieman penkkariajelutyyliin pitkin katuja.
Kuvia tapahtumista löytyy Picasa Photostreamin kautta.

Keskiviikoksi on varattu lennot Madridiin, lähdetään tamperelaisen Jarmon kanssa käymään pääkaupungissa. Torstaina pitäisi olla ohjelmassa UEFA Cup -ottelu Atlético Madrid - Galatasaray (TUR). Lippujen ostossa oli jotain hässäkkää, eikä varausnumeroa tai mitään infoa ole lähetetty sähköposteihin. Tänään maanantaina kaikki liikkeet ovat kuitenkin kiinni, joten pitänee selvitellä asiaa huomenna.