torstai 4. helmikuuta 2010

Kieli haltuun

Huomenna on ensimmäinen viikko takana kielikurssia, ja reissua yleensäkin. Asiat kursilla ovat olleet tuttuja, mutta uuden sanaston kanssa pitää olla hereillä. Aamulla kävin hoitamassa kurssiasiat kuntoon koordinaattorin kanssa. Carlos puhui hyvää englantia ja oli ihan asiallinen. Sitten kävin tiedekuntani (Escuela superior de ingeniería) toimistossa, ja sieltä sanottiin yksinkertaisesti, että "está bien, ready to study".  Laittelin myös kurssien professoreille lyhyet mailit, kyselin mm. milloin ja missä kurssit alkaa. Kaikkea muuta tietoa löytyy kyllä, mutta ei alkamisajankohtia. Edes natiivi kämppikseni ei löytänyt tätä aika tärkeää tietoa. Tiedossa on kuitenkin ensi viikon lopulla alkava kahden viikon loma karnevaalien muodossa, silloin opetusta ei ole missään.

Ruoat ovat ollet edelleen hyviä, puolen tunnin päästä alkaa päivällinen. Eli aika myöhään näin suomalaisittain, puoli yhdeksältä. Muutenkin ruokailuajankohdat ovat päinvastaisia kuin suomessa. Aamupala klo 7-10, mutta hyvin kevyt sellainen, leipä tai kaksi, päälle voita tai marmeladia, ja kahvi /kaakao. Ei juustoa, salaattia, kinkkua tai mitään sellaista. Seuraavan kerran syödään siinä 11-13 maissa, silloin bocadilloja (täytetty patonki) tai jotain pientä suolaista. Lounas alkaa klo 14 eteenpäin klo 16 saakka. Ja päivällinen siis 20.30-22. Tänään oli lounaalla paella marisco, eli paellaa, jossa simpukoita, katkarapuja, kalaa, oli huippuhyvää. Paellan lisäksi paistettua kanaa.

tiistai 2. helmikuuta 2010

Hola a todos!

No niin, pari päivää saapumisesta on nyt kulunut, ilmoittautuminen yliopistoon hoidettu ja kielikurssi aloitettu. Siinä päällimmäisiä asioita. Tänään oli toinen kerta kurssilla español como lengua extranjera - espanja vieraana kielenä. Taso on juuri oikea, suurimman osa asioista olen käynyt suomessa läpi, mutta kertaaminen ei ole pahasta. Uutta sanastoa tulee paljon, ja erityisesti sanontoja. Kurssilla on yhdeksän opiskelijaa, algeriasta, italiasta, taiwanista, kiinasta, hollannista ja suomesta yksi mun lisäksi. Kiinalaiset kaksi tyttöä, eivät tiedä eurooppalaisesta kulttuurista juuri mitään, ihmettelivät mitä on olut ja sitä, että syödäänkö täällä oikeasti naudanlihaa. Opettajat ovat mukavia, heitä on siis kaksi, Isabél ja Inés. Kumpikaan ei juurikaan puhu englantia, mutta he puhuvat espanjaa niin selkeästi ja havainnollistaen, ettei väärinymmärryksen vaaraa juurikaan ole.

Asuntolan ruokia on nyt maisteltu ensimmäisiä kertoja, aamupala on tavanomainen, paahtoleipää/patonkia, marmeladia, kahvia, tuoremehua tai kaakaota. Ihan ok kuitenkin.
Lounaalla oli lihapullien oloista lihaa, linssikeittoa, ranskalaisia, ja tortilla española, eli perunoita, herneitä, paprikaa, kananmunaa ja sipulia paistettuna muutaman sentin paksuiseksi lätyksi. Illalla käytiin samalla kielikurssilla olevan Jarmon kanssa syömässä tapaksia, otin paellaa, lihapullia ja miekkakalaa. Oli erittäin maukasta ja edullista. Miekkakala maistuu hyvin pitkälti merilohelta.

Vasen nilkka on vähän hellänä, varmaan paljosta kävelemisestä ja siitä kun on raahannu läppäriä joka paikkaan mukana. Täytynee pistäytyä apteekissa hakemassa jotain voltarenin tyyppistä urheilugeeliä. Viime yö oli aika viileä, ja nukuinkin pipo päässä :D Tulevat päivät ja yöt vaikuttavat lämpimämmiltä.

Jypin edesottamuksia olen seurannut nettiradiosta ja urhotv:n streamiä katsellen Tänään olis taas peli.
Golfkentälle aattelin suunnata taas loppuviikosta, ehkä torstaina, ja sitten viikonloppuna kun on kokopäivä aikaa. Ekan kerran siellä käydessäni tapasin paikallisen Pron, hän oli britti ja innostui aika paljon kun kuuli et olen täällä 5 kuukautta. Menemme pelaamaan yhdessä jossain vaiheessa. Harjoitus alueet olivat ihan hyvät, harkkagriinikin oli nopea ja pehmeä. Rangepallot sais olla parempia, ovat samaa tasoa kuin killerin hallissa.

Sellasta, nyt käyn asuntolassa syömässä ja sit teen espanjan läksyt. Hasta luego!