keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Reissun päälle

Juu, eli Granadaan olisi lähtö perjantaiaamuna. Granada sijaitsee Sierra Nevadan vuoriston juurella, Andalusian itäosassa. Lähdemme autolla ja kyydissä on minun lisäkseni Jarmo (FIN), Bob (NL), sekä Carlos (ESP).
Perjantaina on luvassa itse kaupunkiin tutustuminen, lauantaina laskettelua Sierra Nevadan rinteissä ja sunnuntaina Alhambra, 142 000 m² laajuinen maurien linnoitus ja palatsi. Takki, pipo ja rukkaset löytyvät laskettelua varten, ehkä on syytä ostaa joku pitkähihainen vielä. Vaikka Sierra Nevada taitaa olla ainut paikka missä voi lasketella t-paita päällä, jos kelit osuvat hyvin kohdalleen. Oletan kuitenkin, että korkeimmalla hissiasemalla (Veleta, 3398m) saattaa olla lämpötila pakkasen puolella, ja ei sovi unohtaa tuultakaan. Perillä sitten ohjelmassa suksien vuokraus (n. 25€) ja päivälippu rinteeseen (35€).

Tuulesta tulikin mieleeni, että täytyy mainita tämän päivän golfkeleistä. Aikamoinen puhuri oli. Puttaamisesta ei meinannut tulla mitään, koska pallo ei välillä pysynyt paikoillaa griinillä. Lähestymisten kanssa oli myös vaikeuksia: Matkaa lipulle 90m, löin täyden pitcherin ja pallo kävi jo griinin "ilmatilassa", mutta leijaili takaisinpäin, ja jäi noin 30m lyhyeksi. Myötätuuleen onnistuin kuitenkin lyömään rauta3:lla Bushnell-etäisyysmittarilla tarkistettuna 274 (!) metriä. Että sellaista täällä. Onneksi paistaa kuitenkin aurinko, ja parikymmentä astetta taisi mennä rikki iltapäivällä.

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Taas yksi viikko takana (ja toinen edessä)

Onpahan tunnelmat nousseet kertaheitolla, kun aurinko on paistanut nyt muutaman päivän oikein kunnolla.
Luulen että kovimmat sateet ovat tältä keväältä ohi ja auringosta saadaan nauttia vastakin. Rannalla on tullut vietettyä aikaa, kun siihen on ollut mahdollisuus.

Golfaamassa kävin perjantaina ja tänään. Se perinteeksi muodostunut asia, joka svingissäni tapahtuu joka kevät, tapahtui tänään: Nimittäin lyönti on kääntynyt alkutalven fadesta drawksi, ja välillä tänään oikea räkähukkikin yllätti. Tästä tiedän että aikataulussa ollaan! Nyt on taas astetta helpompi pelata, kun tietää mitä lyönneistä on oikein tulossa. Perjantaina vietin aamupäivän lähipelialueella harjoitellen kaikenlaisia lyöntejä, jotka ovat alle 30 metrin päässä reiästä. Tätä pitää vielä jatkaa nyt säännöllisesti. Puttigriinilläkin meni pari tuntia huomaamatta, keskityin lähinnä puttien voimakkuuteen. Bunkkereihin en ole pahemmin kajonnut (vaikka pitäisi), sillä tuntuu siltä, että vietän mieluummin aikaa hiekalla uimahousut jalassa. Yhteenvetona kuitenkin tuntuu siltä, että parin-kolmen viikon kuluttua on mahdollista pelata jo tulosta.

Huomenna jatkuvat taas luennot. Ja tiistaina SM-liiga. Jypin otteita on tullut seurattua tiiviisti, saapas nähdä kestävätkö kalakukot sarjakärjessä. Väittely internetissä liigajoukkueiden voimasuhteista käy ainakin kiivaana. Jatkoaika-keskustelupalstalla onkin herännyt kysymys: "Mitähän tilhet syövät Kuopiossa, kun Kalpa-fanit ovat popsineet jo kaikki pihlajanmarjat".

Tänään tuli testattua yksi kaupungin kuuluisimmista ravintoloista: Cumbres Mayores -suom. Suuret huiput. Täytyy sanoa että kyllä täällä osataan ruokaa laittaa. Valitsin lukuisista vaihtoehdoista peruna-sipuli-kananmuna-katkarapu-paahtopaisti-pyttipannun. Oli kyllä erinomaisen maittavaa, ja vaikka ainesosia oli monta, niin silti jokaisen aromi maistui! Tuonne pitää mennä ehdottomasti uudestaan. Pihvivalikoima oli kattava, ja jos pitää viineistä, niin huippuviinejä on lista täynnä. Viinipullojen hintahaarukka oli noin 15 eurosta 120 euroon. (Kyllä, kyse oli 0,75l punaviinistä)

¡Buen Aproveche!