lauantai 24. huhtikuuta 2010

Viikko vierähti

Ensiksi pahoittelut kirjoittelutahdin hiipumisesta. Siihen on oikeastaan kaksi syytä. Ensimmäinen on se, että mitään hirvittävän mielenkiintoista ei ole tällä viikolla tapahtunut. Toinen on se, että olen tällä viikolla panostanut kielen oppimiseen rutkasti. Netissä olen tehnyt harjoituksia, välillä lukenut tunnilla tehtyjä muistiinpanoja ja palauttanut tehtäviä opettajalle korjattavaksi. Käsittelemme espanjantunneilla tällähetkellä subjunktiivia. Kyseistä rakennetta ei suomen kielessä ole, ja sen takia asia on suhteellisen vaikea omaksuttava. Luulen, että asia ei tuota minulle ns. harmaita hiuksia. Ennemmin harmaita hiuksia tuottaa se tosiasia, että tuota ikää tulee yksi numero lisää ensi tiistaina.

Keskiviikkona kävin paikallisessa hypermarketissa. Hipercor- niminen kauppa oli sekoitus Suomalaisia Prismaa ja Cittaria höystettynä Mestarin Herkun tasoisella ruokaosastolla. Varsin onnistunut "kaikki saman katon alta"-tyylinen sekoitus. Löytyipä ruokaosastolta jopa Vaasan näkkileipää ja Pandan lakua.  Hintatasoltaan kauppa olikin edullinen, joten keskitän suurempia ruokaostoksia tulevaisuudessa sinne. Muistaakseni Norjalaista merilohta myytin 7,95€/kilo.

Golfaamaan kerkesin perjantaina ja lauantaina. Kelit ovat olleet suotuisat golfin pelaamiselle, ei tuule paljoa ja on sopivan lämmintä. Pelit sujuivat vaihtelevasti, hieman ongelmia tuottaa suuntaaminen. Korjasin sitä hieman rangella, ja nyt pallot löytyvät noin 5-6m kohteesta oikealle. Puttaaminen on ollut nousujohteista koko täällä olon ajan, ja nyt viime kierrokset ovat tuntuneet erinomaisilta. Myös puttiasentoa ja strokea olen vähän muuttanut ja sen myötä olen saanut paremman kontrollin pidempiin putteihin. Tänään (sunnuntaina) saatan mennä pelaamaan, mutta en tiedä vielä varmaksi. Rantakelit ovat sen verran hyvät, että auringonotto ja lepäily ensi viikkoa varten ei kuulosta myöskään huonolta vaihtoehdolta!

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Sunnuntaipäivän viettoa ja maailman (lue Islannin) menon ihmettelyä

Islannin tuhkapilvi on sotkenut täälläkin monen matkasuunnitelmat. Cádizissa asuvia vaihto-opiskelijoita on jumissa eripuolilla eurooppaa ja Jerezin kentällä on myös vierailijoita odottamassa lentoja Pohjois-Eurooppaan.
Tässä vieressä Costa Ballenan golfkentällä on myös suomalaisia amatöörigolfareita harjoittelemassa kisakautta varten. Taitaapa heidänkin harjoituksensa venyä. Lisäksi kaverini Carlos, joka opiskeli vuosi sitten Jyväskylässä, on lähdössä Suomeen vierailulle ja töiden etsintään 24.4. Pahalta näyttää hänenkin kannaltaan. Carlos sanoikin, että jos ei nyt pääse lentämään, niin koko reissu jää tekemättä. Toivottavasti tämä nyt kuitenkin pikkuhiljaa rupeaisi helpottamaan. Omiin suunnitelmiini asia ei ole vaikuttanut vielä milläänlailla, mutta tapauksen pitkittyessä hermo rupeaa kiristymään täälläkin suunnalla. Toukokuussa olisi nimittäin vierailijoita tulossa, ja kesäkuussa myös. En jaksa kuitenkaan uskoa, että tuhkaa riittäisi taivaalla niin pitkään.

Tänään on suunnitelmissa maittavien yöunien (n. 10,5 tuntia) jälkeen käydä ihan vaan kävelyllä rannalla, ja sen jälkeen siesta, sitten ruoanlaittoa. Menussa tänään: Jauhelihamakaronilaatikko ja Heinzin ketsuppi. Illalla vielä jos jonkun leffan katsoisi. Siitä olisikin hyvä lähteä seuraavaan kouluviikkoon. Ensi viikolla ei olekaan mitään ihmeellistä, ainakaan tähän tietoon. Ajattelin ottaa nyt espanjan kielen teho-opiskeluun täksi ja ensi viikoksi. Kielikursilla onkin nyt kuudes viikko tuloillaan. Pari kierrosta golfia mahtunee ohjelmaan kuitenkin, pelipäivinä saattaisi olla tähän tietoon tiistai/keskiviikko ja perjantai.

Huhtikuun viimeinen viikonvaihde onkin pyhitetty sitten golfin seuraamiseen. Real Club de Golf Sevillassa pelataan espanjan avoin mestaruusturnaus, Open de España. Todennäköisesti siirryn paikan päälle junalla perjantaiaamuna 30.4. Siitä golfkentälle seuraamaan tapahtumia ja illasta johonkin hostelliin kahdeksi yöksi.
Mikko Ilonen on vahvistanut osallistumisensa kilpailuun, joten ainakin perjantain kierros menee todennäköisesti Mikon matkassa. Osallistujalista päivittyy kokoajan uusilla nimillä, mutta ainakin Colin Montgomerie on uutena tuttavuutena mukana. Pelaavatkohan Miquel Ángel Jimenezin kanssa samassa ryhmässä, siinä saisi ainakin seurata seniorigolfia parhaimmillaan. Sitä odotellessa, toivottavasti Ilosellekin osuisi mielenkiintoiset pelurit samaan ryhmään.