torstai 27. toukokuuta 2010

Tänään jäljellä: 22

22 kokonaista päivää on siis jäljellä vaihtoani. Tähän viimeiseen kolmeen viikkoon sisältyy kaksi vierailijaa Suomesta, joita varten olen kartoittanut ohjelmaa ja suunnitellut tekemistä. Lisäksi loppuaikaan kaksi luentoa, joista toinen on tänään ja viimeinen ensi viikon torstaina, aiheena molemmpissa englannin kieli. Espanjan kielikurssi saatiin siis päätökseen, ja opettajan sanoista ja eleistä maanantain päätöstilaisuudessa oli luettavista, että olisin onnistunut tentissä hyvin.

Golfia olen käynyt harjoittelemassa tällä viikolla kolmesti ja huomenna tullee neljäs kerta. Näyttää kovasti siltä, että tavoitteeni 30 kierrosta tulee täyttymään. Kierrostulokset ovat olleet hienoisessa laskussa lähipelin parantuessa koko ajan. Neljä viimeistä ovat menneet tuloksiin 78, 77, 75, 77. Varsinkin bunkkeripeli on ainakin valovuoden parempi kuin ennen. Viimeisillä kierroksillä on ollut mahtavaa huomata, että joutuessani griinibunkkeriin, alkaa olla jopa todennäköisempää että selviän sieltä reikään kahdella kuin kolmella lyönnillä. No on sitä treenattukin. Lenkillekin ehdin tiistai-iltana, 9 kilometrin matka taittui 46 minuutissa, joten enhän minä ihan rapakunnossa taidakaan olla! Syynä kunnon säilymiseen taitaakin olla, että olen kantanut golfbägiä joka ikisen kerran pelatessani, se tuokin aika paljon rasitetta suoritukseen näillä helteillä.

Huomenna golfkierroksen jälkeen on ohjelmassa pienimuotoinen reunión- kielikurssin opiskelijoiden ja opettajien kanssa. Menemme yhdeksältä syömään yhdessä johonkin kivaan ravintolaan täällä Cádizin vanhassakaupungissa. Kuulostaa pihvi-illalliselta :). Hyvän pihvin seuraksi on oltava lasillinen hyvää viiniä.

Edellisen blogikirjoituksen yhteydessä esitettiin toive, että olisin kertonut espanjalaisista viineistä. Saamanne pitää, asiantuntija en tällä saralla ole, mutta muutama erinomainen vinkki saattaisi löytyä. Tässä kirjoittaessani minulla on auki selaimessani Alkon espanjalaisten viinien tuotevalikoima, joten kommentoin vain niitä viinejä, joita on mahdollista saada myös Suomesta. Siirrytään heti punaviineihin, koska valkoviinejä espanjalaiset (ainakaan Andalucíalaiset) eivät juurikaan juo.

Ensimmäisenä nostan tapetille Riojan alueen Faustino V Reservan. 15,89€ hintaan saa erinomaisen perusviinin. Pääsiäinen valitettavasti meni jo, mutta ensi vuonna koittakaapa muistaa tämä. Karitsan kanssa tämän luvataan toimivan erittäin mukavassa harmoniassa.

Toisena keskihintaisena viininä kehottaisin kokeilemaan katalonian ylpeyttä Torres Gran Sangre de Toroa. 12,90€ hintaan saa täyteläisen, puhtaan makuisen viinin juustolle ja seurustelujuomaksi. Miksei pihvikin tämän kanssa toimisi. Loistava valinta kesämökille vaikkapa grilliruoan seuraksi.

Kolmantena punaviininä suosittelisin kokeilemaan Suomalaisittain erittäin mielenkiintoista nimeä Aalto. Erinomainen viini liharuokien kanssa nautittavaksi tulee Castilia-Leónin alueelta Espanjan keski-pohjoisosista. Erittäin täyteläisen viinin maussa vilahtaa asiantuntijoiden mukaan boysenmarjaa, mustaherukkaa ja vaniljaa. 0,75 pullon hinta on Suomessa 37,90€. Tämä viini on vielä arvokkaampaa maailmalla, joten se on Suomessa melkoinen löytö.

Lopuksi, jos tulee tilanne joka vaatii hyvää vuosikertaviiniä, niin pitkäripaisen valikoimista löytyy 44,50€ hintaan Castillo Ygay Gran Reserva Especial 2001. Keskitäyteläinen viini juhlallisiin tilanteisiin ja tilaisuuksiin.

2 kommenttia:

  1. No niin, kieli alkaa sujua siis mallikkaasti. Upeita pilvikuvia tuoreimmissa otoksissa.Caños de Meca 24.5 setissä näkyy olevan myös yksi kuva jonkun sortin korppikotkasta.

    VastaaPoista
  2. Kieli on nyt kyllä jo aika hyvällä tasolla. Reilusti parempi kuin ruotsi tai saksa.
    Juu, kotkia leijaili Parque Alcornocalesin maisemissa.

    VastaaPoista