keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Reissun päälle

Juu, eli Granadaan olisi lähtö perjantaiaamuna. Granada sijaitsee Sierra Nevadan vuoriston juurella, Andalusian itäosassa. Lähdemme autolla ja kyydissä on minun lisäkseni Jarmo (FIN), Bob (NL), sekä Carlos (ESP).
Perjantaina on luvassa itse kaupunkiin tutustuminen, lauantaina laskettelua Sierra Nevadan rinteissä ja sunnuntaina Alhambra, 142 000 m² laajuinen maurien linnoitus ja palatsi. Takki, pipo ja rukkaset löytyvät laskettelua varten, ehkä on syytä ostaa joku pitkähihainen vielä. Vaikka Sierra Nevada taitaa olla ainut paikka missä voi lasketella t-paita päällä, jos kelit osuvat hyvin kohdalleen. Oletan kuitenkin, että korkeimmalla hissiasemalla (Veleta, 3398m) saattaa olla lämpötila pakkasen puolella, ja ei sovi unohtaa tuultakaan. Perillä sitten ohjelmassa suksien vuokraus (n. 25€) ja päivälippu rinteeseen (35€).

Tuulesta tulikin mieleeni, että täytyy mainita tämän päivän golfkeleistä. Aikamoinen puhuri oli. Puttaamisesta ei meinannut tulla mitään, koska pallo ei välillä pysynyt paikoillaa griinillä. Lähestymisten kanssa oli myös vaikeuksia: Matkaa lipulle 90m, löin täyden pitcherin ja pallo kävi jo griinin "ilmatilassa", mutta leijaili takaisinpäin, ja jäi noin 30m lyhyeksi. Myötätuuleen onnistuin kuitenkin lyömään rauta3:lla Bushnell-etäisyysmittarilla tarkistettuna 274 (!) metriä. Että sellaista täällä. Onneksi paistaa kuitenkin aurinko, ja parikymmentä astetta taisi mennä rikki iltapäivällä.

1 kommentti:

  1. Täällä pakkanen pysyy saman verran miinuksella ainakin yöllä ja lunta tulee päivittäin. Kevään tulosta ei ole merkkiäkään.

    VastaaPoista