keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Ihmettelyä

Sateinen sää on nyt jatkunut toista päivää, en ole golfaamaan viitsinyt lähteä. Pientä flunssan poikasta pukkaa myös, mutta luulisin sen viikonloppuun mennessä talttuvan. Katukuvassa näkyy karnevaalien valmistelu. Aukioille rakennetaan esiintymislavoja, ja karnevaalipukujen kauppa käy kuumana. Minulle tarttui kaupasta mukaan piispan asu, ryyditettynä paholaisen atraimella, saas nähdä mitä muut ovat keksineet. Laitan kuvia meiningistä tuonnempana.

Kielikurssilla ollaan porukalla ihmetelty maailman kulttuurieroja. Ryhmässä on siis kaksi kiinalaista tyttöä, jotka eivät tunnu ymmärtävän maailmanmenosta juurikaan mitään. Pientä kertausta tapahtuneesta: Söivät toissapäivänä uutta ihmeellistä ruokaa, joka keitettiin. Se paljastui makaroniksi myöhemmin kurssilla. Oluesta kuulivat kurssilla myös ensimmäistä kertaa, sekä siitä että tällä euroopassa on tapana syödä naudanlihaa. Eilen kysyivät, että mitä on se punainen kastike jota syödään ranskalaisten kanssa. Selvitimme sitten porukalla ketsupin heille. Homma huipentui tänään, kun olimme opiskelemassa espanjan futuuria, espanjaksi futuro imperfekto. Tehtävänä oli miettiä asioita, jotka tulevat muuttumaan maailmassa seuraavan 50 vuoden aikana. Kiinalaiset olivat vahvasti sitä mieltä, että 50 vuoden kuluttua kaikki maat ovat onnellisia kommunistimaita, kaikilla on sama kieli ja jossa mikään ei maksa kenellekään mitään. Hyvin on ilmeisesti oppi mennyt kotona perille.

Sellaista. Kelit kyllä muuttuvat täällä rajusti. Töissa yöllä salamoi, aamulla satoi vettä, iltapäivällä paistoi aurinko, ja nyt taas sataa vettä. No, luulenpa kuitenkin, että näitä viileitä kelejäkin tulee jossain vaiheessa kaipaamaan, kunhan kevät tässä etenee. Tai nyt on oikeastaan vielä talvi, ainakin espanjan professorin mukaan. Kevät on maaliskuussa, ja kesä alkaa sitten huhti-toukokuussa. Nähtävyyksiä en ole kauheasti kerennyt katselemaan, jonkun verran olen kierrellyt tuolla vanhimmassa kaupungin osassa, Barrio Del Populossa.

Palataan, Hasta luego!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti