maanantai 8. maaliskuuta 2010

Córdoba nähty

Viikonloppu meni siis Andalucian pohjoisosassa, Córdobassa. Bussimatka Cádizista kesti 3,5 tuntia, ja maksoi suuntaansa 7,5€. Kelit eivät Córdobassakaan suosineet, mutta kaupunki itsessään oli erittäin hieno. Kaupunki sijaitsee Guadalquivir-joen varrella, laaksossa. Kapeita, mutkikkaita katuja, paljon pieniä ravintoloita ja tapas-paikkoja. Sekä valtava Mezquita - moskeija/katedraali jota alettiin rakentaa 600-luvulla. Samaan aikaan kaupungissa pidettiin EU-kokousta (Espanja on EU:n puheenjohtajamaa 2010), joka näkyi katukuvassa mittavina turvajärjestelyinä. Ostosmahdollisuudetkin olivat hyvät, mukaan tarttuikin pari t-paitaa ja yksi kauluspaita. Ehdottomasti voisin mennä Córdobaan joskus uudestaankin.

Tänään alkoi espanjankurssi, ja sitä onkin maanantaista torstaihin kaksi tuntia päivässä. Ryhmä on jälleen mukavan pieni. Huomenna täytyy käydä hommaamassa yliopiston liikuntakortti, jolla saa erilaisia etuisuuksia. Cádizin alueella. Kohta asuntolalle syömään lounasta, ehkä pieni siesta, ja sitten pitäisi kehittää jotain iltaohjelmaa. Ehkä Bahia Suriin, junalla n. 10 minuutin matkan päässä, siellä on kuulemma jonkun sortin ostosparatiisi.Välttämättä mitään ei tule ostettua, mutta tuleepahan sitten käytyä sielläkin.

Vuokrasopimus uudesta kämpästä on siis tehty, ja sinne suuntaan loppukuusta. Asuntola ei kuulemma tule palauttamaan takuuvuokraa 300€ koska lähden kesken "sopimuskauden". Sähköpostitse kyllä sovin jo suomesta käsin, että olen nyt alkuun kaksi kuukautta, ja sitten katsotaan mitä teen loppuajan, kolmen kuukauden suhteen. Silloin se oli vielä OK, mutta nyt minun pitäisi kuulemma olla ainakin kolme kuukautta, jotta saisin takuuvuokran takaisin. Väärinymmärrys kaiketi, sekä minulta, että heiltä. Uusi asumispaikka on merkittävästi halvempi, joten on plus-miinus-nolla, kun lähden asuntolasta jo tässä kuussa.

Viimepäivinä uutisten aiheena on ollut lähinnä jalkapallo. Mestareiden Liigan ottelu Real Madrid - Olympic Lyon taitaa olla täällä se kiinnostavin. Vielä kun Lyon voitti sen ensimmäisen osaottelun maalilla (1-0), ovat paineet Madridin puolella. Myös Barcelonan edesottamuksia Stuttgartia vastaan seurataan tiukasti. Tilanne ei kuitenkaan ole Barcelonalla niin tukala kuin Madridilla. (1-1 tasapeli 1. osaottelussa) Täytynee siis keskiviikkona seurata otteluita tv:n välityksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti